جعبه جادویی آیزنهاور – چطور مهم ترین کارهایتان را در روز انجام دهید و وقت اضافه هم داشته باشید
تنها حکومت ما بر خودمان بهترین نحو حکومت بر ماست...
این جمله مشهور ژنرال آمریکایی دوایت آیزنهاور، کسی که ایران را مهم ترین و استراتژیک ترین کشور دنیا میدانست و بعدا به سمت 34مین رئیس جمهور ایلات متحده آمریکا رسید. آیزنهاور به عنوان رئیس جمهوری با بالاترین رتبه عملکرد در طول دوران ریاست جمهوری اش، در طول کل تاریخ آمریکا شناخته شد.
او نه فقط برای چند هفته یا چند ماه بهره وری فوق العاده ای داشت، بلکه برای دهه ها بیش از یک انسان عادی کار کرده و نتایج و دستآوردهای جالب توجهی بدست آورده. آیزنهاور قبل از رسیدن به سمت ریاست جمهوری، یک ژنرال 5 ستاره ارتش آمریکا در طول جنگ جهانی دوم بود و مسئولیت چندین حمله و ضدحمله علیه متحدین در آفریقای شمالی، فرانسه و آلمان را بر عهده داشت.
علاوه بر درخشش آیزنهاور در میدان نبرد، او یک دانشجوی ممتاز از بین دانشجویان دانشگاه کلمبیا بود که به عنوان ریاست ارتش ناتو انتخاب شد و البته در کنار آن یک نقاش چیره دست و بازیکن گلف ماهری هم بود.
آیزنهاور بعد از رسیدن به سمت ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، کارهایی انجام داد که شاید از توان یک انسان عادی فراتر بود. او بین سالهای 1953 تا 1961 رئیس جمهور آمریکا بود و در آن زمان برنامه توسعه خطوط قطارهای تندرو و بهبود وضع اتوبان های کل کشور را سر و سامان داد. برای اولین بار پروژه DARPA را که برای همگانی کردن استفاده از اینترنت بود را کلید زد و ده ها پروژه فضایی NASA را راه اندازی کرد و از طرفی دیگر یکی از حامیان استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای بود.
شاید تعجب کنید، چطور یک انسان عادی میتواند چنین پروژه های عظیم را مدیریت کند و پیش ببرد و در کنار آنها به خانواده و علایق خودش هم برسد و از زندگی اش لذت ببرد.
البته شاید بیشتر تعجب کنید، اگر بدانید آیزنهاور تمام این بهره وری بالا را مدیون فرمولی بود که در طول دوران دانشجویی اش کشف کرده بود… جعبه ی جادویی آیزنهاور.
در طول یک روز همه ما 24 ساعت زمان محدود داریم. هیچکس حتی 1 دقیقه بیشتر یا کمتر ندارد، اما چطور بعضی افراد میتوانند از این زمان استفاده کنند و چنین پروژه های عظیم را در کنار علایق شخصی شان پیش ببرند و بعضی دیگر، به کارهای ابتدای خودشان هم نتوانند به صورت کامل رسیدگی کنند.
همین مسئله، در دوران دانشجویی آیزنهاور مطرح شد. او میخواست نه تنها درس بخواند، بلکه کارهای بزرگی در زندگی اش انجام دهد، اما با توجه به سبک دانشگاهش مجبور میشد همیشه در حال درس خواندن باشد… تا زمانی که این فرمول و استراتژی ساده را کشف کرد که توانست به کمک آن نه تنها به عنوان یک دانشجوی ممتاز شناخته شود، بلکه در فعالیت های جانبی دیگر نیز بدرخشد.
در این مقاله شما با جعبه ی آیزنهاور آشنا خواهید شد. یک فرمول ساده، کارآمد و امتحان شده توسط 34مین رئیس جمهور آمریکا؛ شما به کمک این فرمول نه تنها به کارهای روزانه تان خواهید پرداخت، بلکه یک عالمه وقت اضافی برای کارها و پروژه های بزرگترتان خواهید داشت.
این فرمول بعدا توسط آیزنهاور به مشاورانش نیز منتقل شد و از مشاوران به افراد در رده های مختلف دولت انتقال پیدا کرد، سیاستمداران معتقدند یکی از کلید موفقیت دولت آیزنهاور استفاده از جعبه ی جادویی آیزنهاور توسط دولتمردان آن زمان بود…
جعبه آیزنهاور
استراتژی آیزنهاور برای اقدام و سازماندهی کارها و وظایف بسیار ساده و روشن است. با استفاده از ماتریس تصمیمگیری او، قادر خواهید بود فعالیتها و کارهای خود را بر اساس چهار احتمال از یکدیگر تفکیک کنید.
ضروری و مهم (کارهایی که باید فوراً انجام دهید.)
مهم اما غیرضروری (کارهایی که میتوانید به بعد موکول کنید.)
ضروری، اما غیر مهم (کارهایی که میتوانید به فرد دیگری واگذار کنید.)
غیرضروری، غیر مهم (کارهایی که باید حذفشان کنید.)
نکته جالب درباره این ماتریس این است که شما میتوانید از آن هم برای برنامههای گسترده (این هفته چطور میتوانم از وقتم بیشترین استفاده را ببرم؟) و هم برای برنامههای کوچکتر، کارهای روزانه (امروز چه کارهایی را باید انجام دهم؟) استفاده کنید.
در تصویر زیر میتوانید نحوه استفاده من از ” جعبه آیزنهاور ” را برای کارهای روزمره مشاهده کنید:
ماتریس آیزنهاور به صورت گسترده ای در سراسر جهان برای مدیریت زمان و کارها استفاده می شود. خبر خوب اینکه با مراجعه به این وب سایت ” Eisenhower.me ” می توانید اپلیکیشن این ماتریس را دانلود و بر روی تلفن همراه خود نصب کنید تا هر زمان نیاز به تصمیم گیری درباره کاری خاص داشتید بلافاصله آن را اجرا و از این ماتریس کاربردی استفاده کنید.
تفاوت بین کارهای ضروری و مهم
آنچه که مهم است به ندرت ضروری ست و آنچه که ضروری ست به ندرت مهم. ” دوایت آیزنهاور “
وظایف ضروری کارهایی ست که شما احساس میکنید باید نسبت به آنها عکسالعملی نشان دهید: ایمیلها، تماسهای تلفنی، پیامها، داستانهای خبری. در حالی که به گفته برت مک کی، ” وظایف و کارهای مهم چیزهای هستند که در درازمدت به مأموریت، ارزشها و اهداف ما کمک میکنند “.
جداسازی این تفاوتها برای یک بار بسیار آسان است اما اگر بخواهید به طور مدام از آنها استفاده کنید شاید کمی دشوار باشد. از آنجا که این روش چارچوبی روشن و محکم برای تصمیمگیریهای پیدرپی در اختیار انسان قرار میدهد به شدت به آن علاقهمندم؛ و مانند تمام چیزهای دیگر در زندگی، تداوم و پایداری بخش سخت این قصه ست.
نظرات
فید RSS نظرات این پست